Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

PRVI ZENIČKI NOĆNI CENER

15.04.2018.

U subotu, 14.4.2018. organizovan je “Prvi zenički noćni cener”. Drago nam je što su naši učenici  zajedno s profesorom tjelesnog vaspitanja, Softić Mirsadom, uzeli učešća u trci. Više o samoj trci, o iskustvu naših maratonaca čitaćete u e-novinama.


PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

15.04.2018.

Pedagozi osnovnih škola odlučili su da se ove godine profesionalna orijentacija organizuje pod nazivom "Pravilno odaberi - upoznaj srednju školu".   Mi smo već posjetili OŠ “Skender Kulenović” i OŠ “ Meša Selimović”. Zajedno s pedagogicom Edinom Kos-Burić i pomoćnicom direktora Melisom Begović osnovne škole su posjetili i bivši učenici tih škola. Bilo je to ugodno druženje. I ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane učenike devetih razreda dodju u Prvu gimnaziju u Zenici i budu gimnazijalci na jedan dan.


the World Scholar's Cup

12.04.2018.

Učenici prvog razreda Emina Dedić, Ilma Spahić i Muhamed Dizdarević prijavili su se i učestvovali na takmičenju koje organizira the World Scholar's Cup. Riječ je o takmičenju na engleskom jeziku koje obuhvaća  debatu, pisanje i test općeg znanja.  Naši učenici su osvojili  učešće na globalnom takmičenju koje će biti organizirano u Barceloni, Kuala Lumpuru i Melburnu. Na njima je da izaberu gdje će da učestvuju.   Više o samom takmičenju i njihovim iskustvima čitaćete u e-novinama.


KANTONALNO DEBATNO TAKMIČENJE

07.04.2018.

U subotu, 7.4.2018. na Pravnom fakultetu održano je Kantonalno debatno takmičenje učenika srednjih škola. Našu ekipu činile su Omerdic Berina IV6, Muslic Hana III3 i Topalović Fatima IV4. Ove tri mlade djevojke, koje je pripremala profesorica Delić Jasmina, osvojile su prvo mjesto. Čestitamo!


PROJEKT GRAĐANIN

22.03.2018.

Dana 19.03. 2018. godine, u prostorijama Prve gimazije u Zenici, održano je školsko takmičenje iz predmeta Demokratija i ljudska prava na nivou trećih razreda. Svaki razred je predstavljalo po osam učenika, koje je ocjenjivala komisija u čijem sastavu su bile
profesorice Ismira Žilić i Ćazima Čaušević te profesor Vehid Smriko.
Pobjedu su odnijeli učenici III 1 sa temom „Bez brige, glasaj za e-knjige“.

Više o njihovom radu, aktivnostima i samoj pobjedi pročitajte na linku ispod:

PROJEKT GRAĐANIN III1