Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

KREATIVCI U GRADSKOJ ARENI

22.03.2018.

Kao što smo Vam obećali, više o Danu šarenih čarapa možete pročitati na linku ispod

ŠARENE ČARAPE


DAN ŠARENIH ČARAPA

21.03.2018.

Danas su naši učenici podržali akciju “Kreativaca” i prisustvovali obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom. 1589 osoba je bilo u gradskoj areni “Husein Smajlović” i svi su nosili šarene čarape čime je oboren rekord u broju osoba u šarenim čarapama. Iz gradske arene poslana je poruka da je “različito” društvo bogatije i ljepše. Više o samoj manifestaciji čitat    ćete  u e-novinama.


SVJETSKI DAN POEZIJE

21.03.2018.

Poznati francuski pjesnik, Jacques Prévert, poeziju je opisao rekavši:  Poezija je ono što se sanja, ono što se zamišlja, ono što se želi, i ono što se često dogodi. Poezija, to je stvarnije i korisnije ime života....

Više na  Svjetski dan poezije


ČESTITKE NAŠIM TAKMIČARIMA

19.03.2018.

U protekloj sedmici naši učenici su se takmičili iz predmeta Matematika, Fizika i Engleski jezik. Takmičenje iz Matematike i Fizike organizovalo je Ministarstvo za nauku kulturu i sport zajedno s Pedagoškim zavodom ZDK. Takmičenje iz Engleskog jezika  je organizovano na inicijativu Međunarodne škole u Zenici, a riječ je o debati na engleskom jeziku. Čestitke našim takmičarima Čalkić Ahmedu, Kalčo Asimu, Bakunić Nejli, Muslić Hani, Panjević Adisu, Kohnić Edinu, Šestić Adni, Smajlović Mirzi, Uzunović Emini Ferzani,  Omerdić Berini, Heleg Tariku i Cumbo Feđi. Hvala profesorima koji su pripremali ove uspješne učenike. Više o takmičenjima i našim takmičarima čitat ćete u e-novinama. Svima želimo puno uspjeha u nastavku takmičenja.


DAN ŽENA

09.03.2018.

Poštovane žene, na današnji dan, koji simboliše vašu ravnopravnost, želimo da vam od srca čestitamo i zaželimo da Međunarodni dan žena zauvijek obilježavate i slavite kao dokaz svoje samosvjesnosti, samostalnosti i ravnopravnosti. 

Ovo je jedinstvena prilika da se o ovom datumu dodatno informišemo i podsjetimo na neke veoma važne činjenice iz historije.

 

Više na linku  Dan žena