Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

SVJETSKI DAN POEZIJE

21.03.2018.

Poznati francuski pjesnik, Jacques Prévert, poeziju je opisao rekavši:  Poezija je ono što se sanja, ono što se zamišlja, ono što se želi, i ono što se često dogodi. Poezija, to je stvarnije i korisnije ime života....

Više na  Svjetski dan poezije


ČESTITKE NAŠIM TAKMIČARIMA

19.03.2018.

U protekloj sedmici naši učenici su se takmičili iz predmeta Matematika, Fizika i Engleski jezik. Takmičenje iz Matematike i Fizike organizovalo je Ministarstvo za nauku kulturu i sport zajedno s Pedagoškim zavodom ZDK. Takmičenje iz Engleskog jezika  je organizovano na inicijativu Međunarodne škole u Zenici, a riječ je o debati na engleskom jeziku. Čestitke našim takmičarima Čalkić Ahmedu, Kalčo Asimu, Bakunić Nejli, Muslić Hani, Panjević Adisu, Kohnić Edinu, Šestić Adni, Smajlović Mirzi, Uzunović Emini Ferzani,  Omerdić Berini, Heleg Tariku i Cumbo Feđi. Hvala profesorima koji su pripremali ove uspješne učenike. Više o takmičenjima i našim takmičarima čitat ćete u e-novinama. Svima želimo puno uspjeha u nastavku takmičenja.


DAN ŽENA

09.03.2018.

Poštovane žene, na današnji dan, koji simboliše vašu ravnopravnost, želimo da vam od srca čestitamo i zaželimo da Međunarodni dan žena zauvijek obilježavate i slavite kao dokaz svoje samosvjesnosti, samostalnosti i ravnopravnosti. 

Ovo je jedinstvena prilika da se o ovom datumu dodatno informišemo i podsjetimo na neke veoma važne činjenice iz historije.

 

Više na linku  Dan žena


IZBOR SPORTISTE ZDK ZA 2017

06.03.2018.

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta upriličena je, po 62. put, manifestacija “Izbor sportiste Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu”. Medju najboljim juniorima su i naša Mediha Salkić i Amar Borić. Ponosni smo na njihove uspjehe i čestitamo im od srca.


PROČITAJTE U E-NOVINAMA

05.03.2018.

Kao što smo vam obećali, više o obilježavanju Dana nezavisnosti i Dana ružičastih majica možete pročitati na linkovima:

Dan nezavisnosti BiH - 1.3.2018.

Dan ružičastih majica