Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

PROMOCIJA ROMANA

25.10.2017.

O regionalnom projektu Die Federsammler profesora njemačkog jezika i njihovih učenika već ste imali priliku čitati u našim e-novinama.  U pratnji pedagoginje Edine Kos-Burić, naše učenice Amina Pojskić i Merjem Bajramović su otputovale u Beograd da učestvuju u promociji romana koji "putuje" svijetom. 


REGIONALNI PROJEKAT

25.10.2017.

Udruženje "Naša djeca" Zenica u saradnji sa organizacijama i mrežama iz Srbije, Crne Gore, Albanije i Kosova, realizuje regionalni projekat "Glas mladih" koji podržava Evropska unija. U okviru tog projekta rađeno je na izradi preporuka koje se odnose na položaj djece i ostvarivanje njihovih prava u Bosni i Hercegovini i zemljama Zapadnog Balkana. Preporuke su predstavljene u Briselu predstavnicima relevantnih tijela Evropske unije kao i koordinatoru međunarodne grupe za prava djeteta Evropskog parlamenta. Aktivisti udruženja "Naša djeca" su u hotelu Zenica predstavili navedene preporuke široj javnosti. Posebno smo ponosni na rad naše bivše učenice Raković Ire koja je radila na izradi preporuka za Bosnu i Hercegovinu. Uz nju su vrijedno radili i Islambegović Ilma i Vrškić Aldin, oboje bivši gimnazijalci. 


NAŠI MLADI NOVINARI NAPISALI SU ZA VAS

25.10.2017.


PROČITAJTE U E-NOVINAMA

23.10.2017.


Vladimir Herljevic posjetio svoju Gimnaziju

20.10.2017.

Danas je našu školu posjetio poznati kipar gospodin Vladimir Herljevic. Bio je učenik prve generacije zeničkih gimnazijalaca i bila nam je velika čast i zadovoljstvo ugostiti ga. Došao je, kako kaže,  da posjeti Zenicu, svog školskog druga gospodina Šestić Džemaludina i svratio do svoje škole. Na poklon nam je donio svoju monografiju. Na pitanje da li jos uvijek radi odgovorio nam je da se još uvijek igra, jer čovjek koji radi posao koji voli zapravo se uvijek igra. Našim dragim gimnazijalcima, kako bivšim, ovim sadašnjim, tako i onima koji će to tek postati od srca želimo da se uvijek igraju i uživaju u svojoj igri.