Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

15.04.2018.

Pedagozi osnovnih škola odlučili su da se ove godine profesionalna orijentacija organizuje pod nazivom "Pravilno odaberi - upoznaj srednju školu".   Mi smo već posjetili OŠ “Skender Kulenović” i OŠ “ Meša Selimović”. Zajedno s pedagogicom Edinom Kos-Burić i pomoćnicom direktora Melisom Begović osnovne škole su posjetili i bivši učenici tih škola. Bilo je to ugodno druženje. I ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane učenike devetih razreda dodju u Prvu gimnaziju u Zenici i budu gimnazijalci na jedan dan.


the World Scholar's Cup

12.04.2018.

Učenici prvog razreda Emina Dedić, Ilma Spahić i Muhamed Dizdarević prijavili su se i učestvovali na takmičenju koje organizira the World Scholar's Cup. Riječ je o takmičenju na engleskom jeziku koje obuhvaća  debatu, pisanje i test općeg znanja.  Naši učenici su osvojili  učešće na globalnom takmičenju koje će biti organizirano u Barceloni, Kuala Lumpuru i Melburnu. Na njima je da izaberu gdje će da učestvuju.   Više o samom takmičenju i njihovim iskustvima čitaćete u e-novinama.


KANTONALNO DEBATNO TAKMIČENJE

07.04.2018.

U subotu, 7.4.2018. na Pravnom fakultetu održano je Kantonalno debatno takmičenje učenika srednjih škola. Našu ekipu činile su Omerdic Berina IV6, Muslic Hana III3 i Topalović Fatima IV4. Ove tri mlade djevojke, koje je pripremala profesorica Delić Jasmina, osvojile su prvo mjesto. Čestitamo!


PROJEKT GRAĐANIN

22.03.2018.

Dana 19.03. 2018. godine, u prostorijama Prve gimazije u Zenici, održano je školsko takmičenje iz predmeta Demokratija i ljudska prava na nivou trećih razreda. Svaki razred je predstavljalo po osam učenika, koje je ocjenjivala komisija u čijem sastavu su bile
profesorice Ismira Žilić i Ćazima Čaušević te profesor Vehid Smriko.
Pobjedu su odnijeli učenici III 1 sa temom „Bez brige, glasaj za e-knjige“.

Više o njihovom radu, aktivnostima i samoj pobjedi pročitajte na linku ispod:

PROJEKT GRAĐANIN III1


KREATIVCI U GRADSKOJ ARENI

22.03.2018.

Kao što smo Vam obećali, više o Danu šarenih čarapa možete pročitati na linku ispod

ŠARENE ČARAPE