Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

ČESTITKE NAŠIM TAKMIČARIMA

19.03.2018.

U protekloj sedmici naši učenici su se takmičili iz predmeta Matematika, Fizika i Engleski jezik. Takmičenje iz Matematike i Fizike organizovalo je Ministarstvo za nauku kulturu i sport zajedno s Pedagoškim zavodom ZDK. Takmičenje iz Engleskog jezika  je organizovano na inicijativu Međunarodne škole u Zenici, a riječ je o debati na engleskom jeziku. Čestitke našim takmičarima Čalkić Ahmedu, Kalčo Asimu, Bakunić Nejli, Muslić Hani, Panjević Adisu, Kohnić Edinu, Šestić Adni, Smajlović Mirzi, Uzunović Emini Ferzani,  Omerdić Berini, Heleg Tariku i Cumbo Feđi. Hvala profesorima koji su pripremali ove uspješne učenike. Više o takmičenjima i našim takmičarima čitat ćete u e-novinama. Svima želimo puno uspjeha u nastavku takmičenja.


DAN ŽENA

09.03.2018.

Poštovane žene, na današnji dan, koji simboliše vašu ravnopravnost, želimo da vam od srca čestitamo i zaželimo da Međunarodni dan žena zauvijek obilježavate i slavite kao dokaz svoje samosvjesnosti, samostalnosti i ravnopravnosti. 

Ovo je jedinstvena prilika da se o ovom datumu dodatno informišemo i podsjetimo na neke veoma važne činjenice iz historije.

 

Više na linku  Dan žena


IZBOR SPORTISTE ZDK ZA 2017

06.03.2018.

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta upriličena je, po 62. put, manifestacija “Izbor sportiste Zeničko-dobojskog kantona za 2017. godinu”. Medju najboljim juniorima su i naša Mediha Salkić i Amar Borić. Ponosni smo na njihove uspjehe i čestitamo im od srca.


PROČITAJTE U E-NOVINAMA

05.03.2018.

Kao što smo vam obećali, više o obilježavanju Dana nezavisnosti i Dana ružičastih majica možete pročitati na linkovima:

Dan nezavisnosti BiH - 1.3.2018.

Dan ružičastih majica


SRETAN DAN NEZAVISNOSTI

28.02.2018.

Danas je u našoj školi svečano obilježen Dan nezavisnosti naše drage BiH. Također, obilježili smo i 28. februar i rekli smo “stop nasilju u školama”, jer “trend je biti frend”. Za sada pogledajte par fotografija snimljenih danas, a više o samom programu čitat ćete u e-novinama.