Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

Poduzetništvo i javni nastupi

29.03.2019.

U petak, 29.3.2019. u organizaciji Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH na Ekonomskom fakultetu u Zenici održana je radionica “Poduzetništvo i javni nastupi”. Ovoj veoma zanimljivoj i korisnoj radionici prisustvovali su maturanti zeničkih srednjih škola i    studenti Ekonomskog fakulteta u Zenici. Nakon radionice maturantima su se obratili profesori Ekonomskog fakulteta i predstavili im uvjete studiranja na ovom zeničkom fakultetu.


NOVI ČLANCI U E-NOVINAMA

14.03.2019.

O Danu maternjeg jezika, našem matematičaru Kohnić Edinu, debati organiziranoj u našoj školi te uspjesima naših šahista više na linkovima:

Dan maternjeg jezika

Edin Kohnić

Debata

Šahovsko takmičenje


MAJA HADŽISELIMOVIĆ U SVIJETU ROBOTIKE

09.03.2019.

U petak, 8.3.2019. u 16h u okviru programa profesionalne orijentacije tj. projekta “Susreti sa stručnjacima” Maja Hadžiselimović, bivša učenica naše škole, održala je predavanje za učenike završnih razreda. U prepunoj učionici maturanti su imali priliku da saznaju o Majinom školovanju i profesionalnom razvoju kao i značaju školovanja u Prvoj gimnaziji. Više o ovom predavanju, Maji i robotici imat ćete priliku pročitati u e-novinama.


SRETAN DAN NEZAVISNOSTI

28.02.2019.

Danas je u holu naše  škole prigodnim programom obilježen Dan nezavisnosti. Više o samom programu, učesnicima i ovom datumu značajnom za našu dragu BiH čitat ćete u narednom članku naših novinara koji su i ovom prilikom bili na licu mjesta.

Petak, 1.3.2019. je neradni dan.