Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

SPORTSKE NOVOSTI

28.05.2018.

Više o sportskim takmičenjima u ovoj školskoj godini pročitajte na linku: Sportska takmičenja


Evropski dan parkova

25.05.2018.

O obilježavanju Evropskog dana parkova čitajte na linku Evropski dan parkova (1)


PREMIJERA U BNP ZENICA

19.05.2018.

Večeras, 19.5.2018. u prepunoj sali BNP Zenica, učenici Dramske sekcije naše škole premijerno su odigrali višestruko nagrađenu predstavu “Dok nas smrt ne rastavi”. Publika je uživala od prvog do posljednjeg trenutka. Ponosimo se njihovim uspjehom i želimo im jos mnogo izvođenja.


Identität verpflichtet

03.05.2018.

Identität verpflichtet  (Identitet obavezuje) naziv je knjige koja je 18.4.2018. godine predstavljena na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu, a promotor knjige bio je pisac Šimo Ešić. Više na linku: Identität verpflichtet


Prva gimnazija u Zenici ima najbolju predstavu

26.04.2018.

"Dok nas smrt ne rastavi" naziv je predstave Dramske sekcije naše škole, rađene po tekstu Nine Horvat u režiji Ahmeda Jašarevića, učenika IV2.  Predstava je osvojila prvo mjesto za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji škola na 16. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva održanom od 16. do 22. aprilu u Konjicu. Pored ove, osvojene su i: Nagrada za izbor muzike u kategoriji škola Dini Salkoviću, Nagrada za izbor muzike u kategoriji škola Ahmedu Jašareviću, Specijalna nagrada za dosljedno usklađeno provođenje redateljskog koncepta glumačkom ansamblu predstave, Nagrada za režiju u kategoriji škola. Na festivalu se takmičilo više od 25 predstava u kategorijama pozorišta i srednjih škola. Voditelji dramske sekcije su profesorice Razija Rebihić i Aida Bajraktarević. Čestitamo!