Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

Skraceno zvonjenje

14.12.2018.

skraceno_zvonjenje             Plan zvonjenja 


OBAVIJEST

13.12.2018.

Obavještavamo učenike i uposlenike škole da će zbog kvara na grijanju nastava u petak, 14.12.2018. biti skraćena. Školski čas će trajati 30 minuta. Ukoliko se kvar na mreži ne popravi postoji mogućnost da časovi budu skraćeni i u ponedjeljak, 17.12.2018. Molimo vas da pratite obavještenja koja ćemo objavljivati na stranici škole.


NOVI ČLANCI ČLANOVA NOVINARSKE SEKCIJE

10.12.2018.

Mjesec decembar obiluje nizom nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Potvrdu da gimnazijalci uspješno mogu uskladiti sve svoje obaveze pronaći  ćete na sljedecim linkovima:

POSJETA SETU ZMBT

Ilma Zahirović

RADIONICA UČENIKA PRVE GIMNAZIJE U ZENICI

Zahvaljujemo se profesorici Mineti Čaušević i članovima Novinarske sekcije koji nas redovno informiraju o svim zbivanjima u našoj školi.


PROČITAJTE U E-NOVINAMA

27.11.2018.

Više o tome kako smo u našoj školi obilježili Dan državnosti, o boravku naših učenika u Švicarskoj i o Danu borbe protiv lova pročitajte na linkovima

Dan državnosti BiH 

Učenici Prve gimnazije u Švicarskoj

Dan borbe protiv lova


JOŠ JEDAN USPJEH ADNE ŠESTIĆ

19.11.2018.

U polufinalnoj emisiji Supertalent Nove TV naša Adna Šestić je svojim fenomenalnim glasom prave dive osvojila ne samo žiri nego i publiku i usla direktno u finale. Ponosni smo na njen uspjeh i čestitamo joj od srca. Adnin nastup možete pogledati na linku 

https://www.youtube.com/watch?v=gEfZ6yB0eSI&feature=youtu.be