Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

DAN ŠALE

04.04.2019.

Sve što do sada niste znali o  Danu šale možete saznati na linku Dan šale


Poduzetništvo i javni nastupi

29.03.2019.

U petak, 29.3.2019. u organizaciji Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH na Ekonomskom fakultetu u Zenici održana je radionica “Poduzetništvo i javni nastupi”. Ovoj veoma zanimljivoj i korisnoj radionici prisustvovali su maturanti zeničkih srednjih škola i    studenti Ekonomskog fakulteta u Zenici. Nakon radionice maturantima su se obratili profesori Ekonomskog fakulteta i predstavili im uvjete studiranja na ovom zeničkom fakultetu.


NOVI ČLANCI U E-NOVINAMA

14.03.2019.

O Danu maternjeg jezika, našem matematičaru Kohnić Edinu, debati organiziranoj u našoj školi te uspjesima naših šahista više na linkovima:

Dan maternjeg jezika

Edin Kohnić

Debata

Šahovsko takmičenje


MAJA HADŽISELIMOVIĆ U SVIJETU ROBOTIKE

09.03.2019.

U petak, 8.3.2019. u 16h u okviru programa profesionalne orijentacije tj. projekta “Susreti sa stručnjacima” Maja Hadžiselimović, bivša učenica naše škole, održala je predavanje za učenike završnih razreda. U prepunoj učionici maturanti su imali priliku da saznaju o Majinom školovanju i profesionalnom razvoju kao i značaju školovanja u Prvoj gimnaziji. Više o ovom predavanju, Maji i robotici imat ćete priliku pročitati u e-novinama.