Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

II MJESTO NA FEDERALNOM TAKMIČENJU

31.05.2023.

Ženska košarkaška ekipa naše škole zauzela je 2. mjesto na Federalnom takmičenju u Mostaru. Čestitamo djevojkamai i profesorima Softić Mirsadu i Šišić Nedimu.


POSJETA ZENI-LIJEKU

26.05.2023.

Učenice zdravstvenog izbornog područja posjetile su apoteku Zeni-lijek u Travničkoj. Mr.ph Snježana Jonjić, stručni savjetnik i menadžer za farmaceutske poslove, našim učenicama  je pokazala prostorije koje se nalaze u sastavu apoteke, galenski laboratorij i objasnila način na koji se izdaju lijekovi. Zahvaljujemo menadžmentu Zeni-lijeka na saradnji i prigodnim poklonima kojim su obradovali naše učenice.


DAN OTVORENIH VRATA

25.05.2023.

U četvrtak, 25.5.2023. je Dan otvorenih vrata u našoj školi. Pozivamo sve učenike završnih razreda osnovnih škola, njihove roditelje i nastavnike da nas posjete. Dođite u periodu od 11h do 13h, upoznajte nas pa onda sudite o nama!

 


UČENICI PRVE GIMNAZIJE NA PREDAVANJU O MELANOMU

23.05.2023.

U ponedjeljak, 22.5.2023. studenti Medicinskog fakulteta u Zenici su organizirali predavanje o melanomu. Posebno smo ponosni što je među organizatorima veliki broj naših bivših učenika. Predavači su bili bivša gimnazijalka, prof. dr.sc. Irdina Drljević, dermatoonkolog i prof. dr.sc. Ibrahim Šišić, onkolog. Svoja iskustva podijelio je s prisutnima i predsjednik Udruženja oboljelih od melanoma. Učenici prirodnog i zdravstvenog izbornog područja prisustvovali su ovom zanimljivom i korisnom predavanju.


MATURSKO VEČE 75. GENERACIJE

22.05.2023.

U petak, 19.5.2023.  u hotelu "Trubadur" organizovana je zabava za 75. generaciju naših maturanata. Prenosimo dio atmosfere...