Anketa
Koju biste zemlju željeli ove godine posjetiti na maturalnoj ekskurziji?

Zahvalnica
Zahvaljujemo se firmi Telekabel d.o.o. koja školi posve besplatno pruža internet konekciju.

DAN ŠKOLE

05.11.2020.

U subotu, 7.11.2020. je Dan škole. Kako smo ga obilježavali nekad, a kako je u školi danas možete pročitati na linku Dan škole

Svim učenicima i uposlenicima, sadašnjim i bivšim gimnazijalcima sretan Dan škole!


ČITAJTE U E-NOVINAMA

04.11.2020.

Na linku Gipfelkonferenz možete pronaći novi članak naših mladih novinara.


LISTE KANDIDATA ZA PREDMETE BIOLOGIJA I OPERATIVNI SISTEMI

04.11.2020.

Na linku Rang liste Biologija i Operativni sistemi možete naći liste kandidata koji su se prijavili za predmete Biologija i Operativni sistemi.


KULTURNO-NAUČNA KONFERENCIJATEDxMASARIKOVA

27.10.2020.

Kako je  kulturno-naučna konferencija TedxMasarikova opisana perom naših novinara pročitajte na linku TEDx Masarikova


SVJETSKO, A NAŠE

18.10.2020.

U subotu, 17.10.2020. održana je prva TEDxkonferencija u Zenici - predavači ambasador Nelson, naša Maja Hadžiselimović, Nedim Ademović, Sara Jo, Hajdi Mostić, Morana Zibar, Admir Greljo, Dijana Muminović, Hyram Yarbro, Dženana Husremović i Andrej Gajić. Glavni organizator i osnivač TEDxMasarikova je naš Muhamed Dizdarević (IV3), dok je naša Ajna Dizdarević (IV4) imala ulogu koordinatora ljudskih resursa, a naša Farah Đuherić (III2) je bila koordinator korporativnih odnosa. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Cilj konferencije je bio da svaki govornik, ostvaren u svome polju, govori o iskustvima, radu i uspjehu. Po ko zna koji put ponosni smo na naše bivše i sadašnje učenike.